Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@21:37:36 GMT

آمادگی ملایر در برابر بحران‌های احتمالی

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۲۱۷۹۰

آمادگی ملایر در برابر بحران‌های احتمالی

یکی از مهمترین وظایف مسئولین آمادگی در برابر بحران های احتمالی در هر شهرستان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ملایری‌ها؛  پس از زلزله کرمانشاه و تهران این روزها آنچه که بیشتر از همیشه از زبان مردم شنیده می شود بحث زلزله است.

علت اصلی وقوع زلزله به طور دقیق مشخص نیست اما تجمع انرژی در زمین و آزاد شدن ناگهانی آن به گونه ای که عدم تحمل طبقات زمین برای نگهداری این انرژی وجود ندارد، موجب شکسته شدن زمین در بعضی نقاط آن شده و انرژی از محل آن آزاد می شود که این امر به بروز زلزله می انجامد ؛ براساس اطلاعات مرکز لرزه‌نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک ایران به طور میانگین هر ساله وقوع حدود 10 تا 12 هزار زمین لرزه با مقیاس بزرگی بیش از یک ریشتر در مناطق مختلف کشور را شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین نکته قبل از وقوع زلزله یا زمین لرزه بحث ایمنی ساختمان هاست، هر چه ایمنی بناهای ساخته شده بیشتر باشد حفاظت از جان انسان ها نیز بیشتر می‌باشد.

اما از نکات اساسی پس از وقوع زلزله یا هر بحران دیگری آمادگی در برابر آن است و بدین‌منظور در کشور سازمان مدیریت بحران تشکیل شده است.

 

سازمان مدیریت بحران کشور یکی از سازمان‌های دولتی می‌باشد که زیرنظر وزارت کشور فعالیت می‌کند و وظیفه آمادگی و پیشگیری از بحران‌ها، مدیریت آنها و ارائه کمک‌های اولیه به آسیب‌دیدگان و ساماندهی و بازسازی مناطق آسیب‌دیده با استفاده از همه امکانات و لوازم وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکتهای دولتی، عمومی و خصوصی، بانک‌ها و بیمه‌ها، نیروهای نظامی و انتظامی و... را بر عهده دارد.

به تبع آن در هر شهرستان نیز ستاد مدیریت بحران تشکیل شده که همان وظایف سازمان را در وسعت شهرستان بر عهده دارد و خبرنگار ما برای بررسی وضعیت ستاد بحران و آمادگی این ستاد در شهرستان ملایر برای مقابله با این حوادث گزارشی تهیه نموده که از نظر شما خواننده عزیز می‌گذرد.

فرماندار ملایر در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه بحران ممکن است در خوشبینانه‌ترین حالتها قرن‌ها  طول بکشد، گفت: همه ما باید برای مقابله با بحران‌ها هر لحظه آمادگی کامل را داشته باشیم.

عبدالعظیم رضایی با بیان اینکه مطمئنا خسارت‌های ناشی از بحران سنگین بوده و همه امور را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، افزود: کشور ما نیز از جمله کشورهایی است که همواره مورد تهدید و در معرض بلایا قرار دارد و باید همه دستگاه‌ها و متولیان امر نیز برای مقابله با بحران‌ها آمادگی لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به وقوع زلزله‌های متعدد در نقاط مختلف کشور طی ماه‌های اخیر افزود: این بلایای طبیعی باعث شد تا همه مسئولان و مردم حساسیت بیشتری نسبت به مقابله با بحران‌ها داشته باشند.

وی با بیان اینکه در راستای مقابله با بحران‌ها، یک دوره آموزشی سه روزه برای مدیران دستگاه‌های دخیل با بحران در همدان برگزار شده گفت: در این دوره بیش از 30 مدیر از دستگاه‌های مرتبط آموزش‌های لازم را برای مقابله با بحران‌ها فراگرفتند.

رضایی افزود: بعد از طی این دوره آموزشی ستاد بحران شهرستان نیز جلسات مختلفی را تشکیل داده که وظایف هر دستگاه مشخص و محول شده است که دستگاه‌ها به صورت معین برای مقابله و مدیریت هر نوع بحران احتمالی آمادگی کامل دارند.

رضایی تصریح کرد: همچنین مراکز حساس در بخش‌های مختلف مشخص شده که این مراکز شامل مدارس، بیمارستان‌ها، نقاط پر جمعیت  مرکز شهر، بازار، مخازن آب، پمپ بنزین‌ها و... هستند که امیدواریم بتوانیم با مدیریت و برنامه‌ریزی به موقع از  واردآمدن خسارت‌های بالا در بحران جلوگیری و با آن مقابله کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر ملایر نیز با اشاره به برگزاری دوره «طرح خادم» در ملایر بیان کرد: دوره‌های آموزشی این طرح که یک طرح کشوری است در راستای مقابله با بلایای طبیعی از سال گذشته در ملایر شروع شده است.

حسن آبخو اظهار کرد: «طرح خادم» با هدف ارائه خدمات ایمنی امداد و نجات به مردم در مقابله با زلزله اجرایی شده است.

وی اضافه کرد: اجرای این طرح در مرحله اول در سال گذشته برای 600 خانوار ملایری رقم خورد که در این زمینه مربیان و داوطلبان هلال احمر با مراجعه حضوری به درب منازل آموزش‌های امدادی لازم شامل پناه گیری در مقابل زلزله، کار با کپسول آتشنشانی، ایمنی در برابر زلزله و سایر موارد ایمنی... را به خانوارها آموزش دادند.

وی با اشاره به اجرای مرحله دوم «طرح خادم» در سال جاری افزود: این طرح برای چند نقطه شهر ملایر اجرا شد که این نقاط از میدان امام تا میدان آزادی، میدان آزادی تا خیابان شهید بهشتی و از آنجا تا میدان استاندارد و از میدان استاندارد تا میدان امام بود، که حدود 7 هزار خانوار را در بر می‌گرفت، اما به علت همکاری نکردن خانواده‌ها با مربیان و داوطلبان هلال احمر تنها طرح آموزشی برای 2 هزار و 500 خانوار اجرا شد.

رئیس جمعیت هلال احمر ملایر با اشاره به اینکه این آموزش‌ها برای مردم بسیار مفید و ضروری است، گفت: در صورت تامین بودجه مورد نیاز مراحل بعدی طرح نیز برای سایر نقاط این شهر اجرا خواهد شد.

وی اجرای «طرح دادرس» در 38 مدرسه و آموزش بیش از یک هزار دانش آموز، اجرای مانور زلزله در مدارس وخانه سالمندان و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف را از اقدمات اجرایی مجموعه تحت مدیریتش در راستای مقابله با بحران ها برشمرد.

آبخو  با تأکید بر اینکه یکی از برنامه‌های جمعیت هلال احمر در مقابله با بحران بحث آموزش همگانی است، افزود: برگزاری برنامه‌های آموزشی در مرکز جوانان هلال احمر، برگزاری دوره‌های آموزشی در دانشگاه‌ها، هیات کوهنوردی و... نیز در حال انجام است.

دبیر ستاد بحران شهرستان ملایر نیز با اشاره به بارش برف سنگین طی سال گذشته و مشکلات به وجود آمده در آن بحران برای شهرستان و مردم و خسارت‌های وارده، اظهار کرد: بعد از بارش سنگین برف سال گذشته حساسیت ها نسبت به بحران بیشتر شد و مسئولان شهرستان برنامه ریزی ها و جلسات متعددی را در راستای مقابله با بحران‌های احتمالی برگزار کرده‌اند.

محمد فارسی بیان کرد:  در راستای مقابله با بحران ضرورت دارد با توجه به امکانات موجود و دسترسی به آنها  طبق استانداردها اولویت بندی‌ها را انجام دهیم.

وی افزود: در راستای مدیریت بحران‌های احتمالی و بکارگیری راهکارهای مقابله با آنها شامل، زلزله، سیلاب، اتش سوزی و ... در  بازار، مسکن مهر و... چهارده کارگروه شکل گرفت که تعدادی ازاین کارگروه‌ها فعال شده‌اند.

فارسی گفت: در این راستا هر اداره مسئولیت یک کارگروه را بر عهده دارد که در جلسات ستاد بحران وضعیتها بررسی و راهکارهای لازم برای مقابله ‌با بحران ارائه می‌شود.

وی افزود: اجرای طرح «اسکان اضطراری» در مواقع بحرانی بسیار مهم است که در این زمینه مناطق اسکان اضطراری در شهر ملایر شناسایی و اولویت بندی شده اند.

فارسی با اشاره به جلسه کارگاه آموزشی برای مدیران  ستاد بحران در استان افزود:  این جلسات به صورت فشرده برگزار شد و مدیران راهکارهای لازم را آموزش دیدند.

وی گفت: مقاوم سازی منازل و واحدهای مسکونی و تجاری به ویژه در مناطق روستایی می‌تواند از بروز خسارت های فراوان جلوگیری کند.

دبیر ستاد بحران شهرستان ملایر گفت: بعد از اتفاقات و زلزله های اخیر در کشور، در شهرستان آسیب شناسی انجام شده و حوزه‌های مختلف مناطق آسیب پذیر شناسایی شدند.

وی با اشاره به اینکه بحران‌ها و حوادث بدون خبر قبلی می‌آیند، گفت: توصیه می‌شود کشاورزان به ویژه افرادی که گلخانه دارند و... نسبت به بیمه کردن محصولات خود و همچنین واحدهای نیازمند برق  از جمله دامداری‌ها نسبت به خرید ژنراتور اقدام کنند تا در صورت بروز بحران و حادثه دچار آسیب نشوند.

در پایان باید گفت؛ همان گونه که بارها بیان شده است «حادثه هیچگاه خبر نمی کند» و مردم با ایمن سازی محیط سکونت و فراگیری آموزش های لازم برای مقابله با بحران های احتمالی  می توانند نقش مهمی در برابر اینگونه خطرات ایفا نمایند.

توجه مسئولین به امکانات و تجهیز و به‌روزرسانی وسایل امداد رسان و آمادگی در برابر حوادث احتمالی نیز در این راستا بسیار مؤثر است.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۱۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله

به گزارش بازار، مهدی کوهی در نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اظهار کرد: این مجتمع به عنوان پیشران تولید مقاطع فولادی در کشور، محصولات فولادی متنوع از جمله ریل، تیرآهن، میلگرد، ورق، نبشی و... را در سبد محصولات خود دارد؛ در واقع ذوب آهن با استفاده از فناوری‌ های دانش بنیان پیشرفته و تجهیزات به روز توانایی تولید محصولات با کیفیت بالا و استانداردهای بین‌المللی را دارا است.

وی افزود: ذوب آهن اصفهان با تمرکز بر بهره ‌وری، کیفیت و رضایت مشتریان مطابق با استانداردهای بین المللی اقدام به تولید پروفیل های بال پهن تا سایز ۳۰ نموده که تحولی عظیم در صنعتی سازی ساختمان کشور را ایجاد می‌نماید، پیامد استفاده از این محصولات رشد صنعتی سازی صنعت ساختمان و ساخت و ساز در کشور است که در واقع جایگزین نمونه های خارجی شده و باعث جلوگیری از واردات و استفاده از تولید داخل می شود ضمن اینکه افزایش بهره‌وری و ایمنی و مقاومت در برابر حوادث طبیعی و زلزله را نیز در پی دارد.

مدیر عامل ذوب آهن اصفهان، افزود: با توجه به حضور سایر شرکت های بخش خصوصی در تولید این محصولات، استراتژی جدید ما عبور از محصولات سنتی و تولید محصولات صنعتی و آلیاژی از جمله تیرآهن بال پهن است.

وی گفت: هم اکنون این مجتمع عظیم صنعتی آمادگی لازم برای تولید انبوه تیرآهن بال پهن تا سایز ۳۰ را دارد.

اجرای تمامی طرح ‌های توسعه راه آهن کشور با ریل ذوب آهن اصفهان

مهدی کوهی افزود: این مجتمع به عنوان بزرگترین تولید کننده مقاطع فولادی افتخار دارد که در این دهه پیشران توسعه صنعتی سازی ساختمان، راه آهن سراسری و مترو کلان شهرهاست؛ تولید ریل در شرایط تحریم به کمک کشور آمد و امروز همه طرح ‌های توسعه راه آهن کشور با ریل ذوب آهن اصفهان انجام می شود.

کوهی با بیان اینکه سازه های فولادی به دلیل سرعت اجرای بیشتری که دارند یکی از گزینه های برتر برای ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده می باشند، اظهار داشت : ساخت سازه با استفاده از پروفیل های آماده و قطعات استاندارد باعث می‌شود که زمان ساخت و اجرای آنها به طور قابل توجهی کاهش یافته و کیفیت ساخت سازه نیز افزایش یابد.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه به منظور طراحی ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله در آیین نامه زلزله کشور طراحی و بهره برداری برای هر منطقه ملاک عمل قرار می‌گیرد گفت: در طراحی سازه مسئله حائز اهمیت شکل پذیری سازه و جذب انرژی است. سازه ‌هایی که از مواد انعطاف پذیر و سیستم های توزیع شده انرژی استفاده می‌کنند از مقاومت بهتری در برابر زلزله برخوردارند.

وی افزود: در واقع پروفیل‌های نورد شده با توجه به ابعاد و شکل خاصی که دارند نسبت به سایر پروفیل ها از شکل پذیری و قدرت بیشتری برخوردار بوده و نسبت به مقاطع ساخته شده با ورق نیز دارای رفتار دینامیکی بهتر و سرعت ساخت بالاتری خواهند بود.

مدیر عامل ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: در صورت وقوع زلزله سازه های ساخته شده با پروفیل‌های بال پهن نورد شده توانایی انعطاف و تغییر شکل بیشتری دارند و رفتار ایمن تری را از خود نشان خواهند داد. همچنین پروفیل‌های نورد شده با توجه به فرایند تولید شان دارای نواقص و خطاهای ساخت ناچیز و کیفیت سطح بالاتری هستند.

وی گفت: در تیر ورق ها علاوه بر ضرورت کنترل نمودن بازرسی جوش های متصل کننده اجزای مقاطع، لازم است کنترل‌های هندسی نیز در مقطع انجام پذیرد که ممکن است برخی از این ضوابط در تولید نادیده گرفته شود و کیفیت مقطع را تحت الشعاع قرار دهد اما در فرایند تولید مکانیزه تیرآهن بال پهن در ذوب آهن تمامی رواداری های مجاز هندسی مقطع نیز تأمین می‌ شود.

استفاده از پروفیل‌های بال پهن نورد شده در برج خلیفه

وی افزود: در ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده در دنیا استفاده از پروفیل های بال پهن نورد شده با اندازه بزرگ به عنوان یک راه حل موثرو مقرون به صرفه شناخته شده است؛ به عنوان مثال در برج خلیفه که یکی از بزرگترین ساختمان های بلند مرتبه جهان است مشابه بسیاری از آسمان خراش های دیگر جهان از پروفیل‌های بال پهن نورد شده با سایز بزرگ استفاده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903979

دیگر خبرها

  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • ترکیب سپاهان برابر استقلال خوزستان (احتمالی)
  • ترکیب احتمالی استقلال برابر ذوب آهن